• Start
  • De Amsterdamse Coffeeshop Cultuur

De kosmos was een meditatiecentrum wat voorheen een pop club was genaamd, Fantasio. Hier kwamen de spirituele stromingen bij één die opkwamen in de jaren ’60. Eckhart Dissen was de oprichter van dit jongerencentrum aan de Prins Hendrikskade. Je kon hier vooral poezie, meditatie, hasj en eco-voeding vinden, veel dingen die we nu in het dagelijkse leven voor zien komen.

Rusland is in de zomer geopend door Maarten (de voormalige dealer van de Melkweg). Maarten kwam al vroeg bij Henk de Vries kijken hoe openlijk hij cannabis verkocht en kocht destijds ook hasj in bij Henk, want hij verkocht alleen wiet. Later in 1975 heeft Maarten ook de benaming Coffeeshop (van The Bulldog) overgenomen.

Lees meer...

Het gebouw aan de Prins Hendrikkade opende op 29 maart 1968 zijn deuren en kende eind jaren zestig een roemruchte periode.Beroemde bands als Pink Floyd en Jefferson Airplane traden er destijds op.

Lees meer...

Buikschuivers zijn opgevoerde scooters, voornamelijk Zundapps, Kreidlers, Eysink, DWK’s. Een buikschuiver heeft meestal een laagstuur en een buddyseat die gebruikt wordt om mee op je buik te liggen als je aan het rijden bent, buikschuiven dus.

Meer artikelen...

  • 1
  • 2

Kies je taal