ahojg

Het Achterdeur beleid

Een nog altijd groot probleem is de voorraad en het beleid voor de coffeeshops. Amsterdam of wel de stad van de cannabis heeft een vreemde regulering over de teelt en verkoop van wiet. De plant mag wel verkocht en geconsumeerd worden, maar de teelt ervan wordt niet geaccepteerd. Dit is een groot probleem aan het worden aangezien vrij veel coffeeshop haar deuren moeten sluiten. Dit betekend dat coffeeshops het drukker krijgen op een dag en zij daarvoor meer voorraad nodig hebben.

Lees meer...

Amnesia

Amnesia Haze is één van de bekendste cannabis sativa soorten, deze veel verkochte wietsoort is zowat bij elke ‘stoner’ bekend. De naam Amnesia komt van het woord ‘geheugenverlies’ deze wietsoort heeft deze naam gekregen, omdat men een soort gelijke ervaring hebben na dat zij het gerookt hebben.

AHOJG-criteria

AHOJG-criteria

Door de procureurs-generaal opgestelde uitvoeringsregels onder welk regime een coffeeshop valt;

  • geen affichering (a)
  • geen harddrugs (h)
  • geen overlast (o)
  • geen verkoop aan jeugdigen (j)
  • geen verkoop van grote hoeveelheden per transactie

Lees meer...

zaden

Autoflowering zaden

De autoflowering zaad voorziet van een gemakkelijke en lonende oogst van hoge kwaliteit cannabis, zonder een verandering in de lichtcyclus aan te brengen of het verwijderen van mannelijke planten.

Lees meer...

Aroma

Een 'Aroma' beschrijft de algemene geur van een plant of bloem. Veel voorkomende cannabis aroma’s zijn meestal earthy, citrus, fruitig en bio. Vaak is de aroma een goede indicatie van smaak. In de Amsterdamse coffeeshops is het ook niet raar als je even aan de bak met wiet toppen ruikt.

BCD

Het BCD is de Bond van Cannabis Detailisten ,een overkoepelende organisatie van alle coffeeshop eigenaren. De wit – groene sticker die op elke ruit van een coffeeshop staat geeft aan dat die coffeeshop lid is van het BCD.

Bud Bomb

Bud Bomb

De budbomb is een functionele wietpijp van zeer hoge kwaliteit. Deze pijp is gemaakt van rvs (roestvrij staal) en de binnenkant is zo gemaakt dat de rook wordt afgekoeld voor dat je de rook inhaleert. De budbomb is makkelijk schoon te maken, want hij is demontabel.

Bloeitijd

Dit refereert aan de tijd die voor een cannabisplant nodig is om tot volledig volgroeide bloemen te komen. Dit varieert per plantgeslacht en de groei omstandigheden. Ook is dit afhankelijk van het beoogde doel van de kweker. Een langere bloeitijd zorgt voor meer amberkleurige trichomen onder vergroting bekeken. De donkere verkleuring van de trichomen neemt toe met de tijd en een hoog percentage amberkleurige trichomen is verondersteld een sterke lichamelijke high te veroorzaken. Terwijl een lager percentage juist een mentale high zou geven.

baked

Baked

Als je op zn Engels 'Baked' bent, ben je aardig Stoned. De term komt hoogstwaarschijnlijk van een associatie tussen wiet en een verhoogde parnoia die degene leidt tot de gedachte zichzelf te bakken in een oven. Maar in het algemeen echter, betekent 'Baked' eerder dat je niet veel zin hebt om van de bank af te komen voor minimaal 20 minuten of langer.

bong

Bong

Een bong wordt gebruikt om wiet of hasjiesj mee te roken. De bong is eigenlijk het dochtertje van de waterpijp die afkomstig is uit het Midden-Oosten. Het verschil tussen een bong en een waterpijp is dat de hals korter is en dat het gerookt wordt via de pijp zelf en niet via een verlengstuk. De bong heeft dan ook een klepgat die je los moet laten als je de volledige inhoud wilt inhaleren.

Blunt

Een blunt is een uitgeholde sigaar met wiet erin. Als je een blunt wilt draaien moet je als eerst een geschikte sigaar hebben, bijvoorbeeld de Swisher Sweets, Backwoods of de enige echte Dutch Masters! Bluntjes worden in de meeste gevallen puur gerookt, zonder toevoegingen van tabak. Het lekkere van een blunt is dat er verschillende variaties en smaakjes zijn, zoals cognac, chocola of aardbei –smaak.

bigbud

Bud

Buds is een urban Amerikaans woord voor wiettop. De reden waarom de Amerikanen de wiettoppen bud noemen is omdat het compact en rond is. Dezelfde vorm als een kont (Butt).

Cannabis verslaving

Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen de symptomen van recreatief blowen en de symptomen van een wietverslaving. Hoewel veel recreatief gebruikers geen verslavingsprobleem hebben is de stap naar verslaving klein. Hier leggen we uit hoe vaak blowen kan leiden tot een cannabisverslaving.

Lees meer...

Cone

Een cone is een voor gedraaide joint zonder inhoud. De cone is voor de mensen die niet willen of niet kunnen draaien. De cone bevat vloei en een filter en zijn van dezelfde grondstoffen gemaakt als de normale vloei en tip. De cone hoef je enkel te vullen.

Cheese

Cheese is een wietsoort dat oorspronkelijk gekweekt wordt in London. Deze dominante Indica soort is een kruising van Skunk en Kush. Hij heeft zijn naam gekregen door de smaak met zijn vele aroma. In Amerika is de cheese zeer geliefd door zijn volle smaak. Buiten dat de smaak zo sterk en vol is werkt de Cheese ook goed bij het verlichten van misselijkheid, het verstrekken van pijn en het helpen bij slapeloosheid.

cbd1

CBD

Cannabidiol, oftewel CBD, is de één na meest voorkomende cannabinoïde in marihuana. Deze stof heeft goede toepassingsmogelijkheden op het gebied van de geneeskunde en is het bestanddeel dat door medicinale gebruikers zo gewild is.

Lees meer...

Cannabinoïden

Cannabinoïden zijn actieve stoffen in cannabis die voor het softdrugs -achtige gevoel zorgen door het hele lichaam, waaronder het centrale zenuwstelsel en het immuum-systeem.

Lees meer...

canna

Cannabis

Cannabis is afgeleid van de cannabis plant (cannabis sativa). Deze plant groeit voornamelijk in tropische en gematigde gebieden van de wereld. De cannabis plant kan in bijna elk klimaat groeien en wordt steeds meer geteeld door middel van indoor technologie.

Lees meer...

Dab

Zodra je een stuk geconcentreerde cannabis, ofwel butaan hasj –olie op de verhitte oppervlakte van een ‘Dab rig’ houdt en vervolgens de rook in ademt dan ben je pas echt aan het ‘Dabben’! Bij het dabben rook je cannabis extracten die een THC percentage hebben van 90%. Dabben is momenteel de stoner trend in Amerika en hij waait in rap tempo over naar Nederland.

Edibles

Edibles is een ander word voor toevoeging. In dit geval gaat het om eetbare producten waarbij cannabis is toegevoegd. Veel van deze voorkomende edibles zijn de spacecakes, lolly’s of snoepjes, maar het kan ook in andere producten verwerkt zitten. Bijvoorbeeld in vlees, coffee, sapjes en nog véél meer andere producten. Er zit natuurlijk wel een verschil aan of je cannabis eet of rookt. Het eten van cannabis via een edible zorgt voor een geleidelijke high en komt wat rustiger op, in tegenstelling tot het roken van cannabis is dit weer heel intense.

Filtertip

Een filtertip wordt gebruikt bij het roken van hennep e.d. Deze zogenaamde filtertip zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen tijdens het roken beperkt worden. De filtertip heeft verschillende soorten en maten. Het standaard formaat van een filtertip is 60 x 20mm. De normale papierdikte van een filtertip is 170 gr/m2. Sommige mensen gebruiken liever een wat dunnere tip, want dat draait wat makkelijker. Deze dikte is vaak 140 of 120 gr/m2.

Kies je taal